Welkom op de homepage van Rob Herber

Deze homepage gaat over de genealogie van de familie Herber uit Utrecht. De afstamming van onze familie moeten we in Duitsland zoeken. Daarom is er een stukje over de geschiedenis van Duitsland tot 1750 opgenomen. Onze stamvader kwam uit Breckenheim, nu een deel van Wiesbaden, de hoofdstad van de deelstaat (Bundesland) Hessen. Er is dus ook iets over Wiesbaden opgenomen. U kunt ook de betekenis van de naam vinden. Uiteraard is de genealogie van de familie opgenomen: daar gaat deze homepage immers over. Bij die genealogie kunt u uw eigen afstamming vinden. De familie Herber onderscheidde zich in mijn mening in drie zaken:
  • na de vestiging in 1750 van onze stamvader Johan Coenraad Herber in Utrecht, is de familie bijzonder honkvast gebleven. Er zijn tot in de jaren 40 van de vorige eeuw maar weinig familieleden naar andere streken verhuisd (behalve één tak naar Den Bosch).
  • onze stamvader was Evangelisch Luthers. Een aantal familieleden is nog altijd actief in deze gemeente.
  • het is een niet rijke, maar wel brave familie. Er zijn maar weinig notaris-acten over eigendommen (huis of landgoed) en nog minder gegevens over de rechterlijke macht waarmee onze familie in aanraking is gekomen